Η κοινωνική ασφάλιση σήμερα

κοινωνική ασφάλιση

Η κοινωνική ασφάλιση τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση, και για τις κρατικές αρχές αλλά και για τους ασφαλισμένους. Τα ιδρύματα που όλοι ξέραμε απο παλαιότερα χρόνια τώρα δεν υπάρχουν ή έχουν συγχωνευθεί με άλλους σε έναν ενιαίο που ονομάζεται Ε.Ο.Π.Υ. Τι σημαίνει αυτό; πολύ απλά ότι οι ιδιαιτερότητες κάθε φορέα δεν υπάρχουν και τα προόνομια που είχε το κάθε επάγγελμα έχουν εκληψει.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)  συστάθηκε με τον νόμο 3918/2011 και ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1/1/ 2012, αρχικά υπό την εποπτεία των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας από έναν ενιαίο εθνικό φορέα. Στην συνέχεια το Υπυγρείο υγείας ανέλαβε την εποπτεία του και την ρύθμιση του.

Διαβάστε περισότερα εδώ

Έτσι λοιπόν η ποιότητα των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλειας λόγω της κρίσης έχει κατέβει επίπεδο αισθητά και οι ασφαλισμένοι δυσκολεύονται όλο και περισσότερο στο να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αλλά και στα φάρμακα τους. Τα φάρμακα συνήθως αντικαθιστονται απο γεννόσημα και για να πάρει κανείς το αυθεντικό φάρμακο πρέπει να περάσει απο χρονοβόρες διαδικασίες χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα.

Με όλα αυτά η ιδιωτική ασφάλιση ανθεί και τα έσοδα αυξάνονται κάθε χρόνο καθώς οι πολίτες καταφεύγουν σε ιδιώτες σε αναζήτηση λύσης. Σε κάθε περίπτωση η λύση δεν είναι οι ιδωιτκέςς εταιρείες αλλά η αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *